Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7.Horoszkóp

2010.03.15

                                                                HOROSZKÓPOK

Hello!Kép

Itt találod a jós-csillagokat, amik most kids ormában kerülnek a szemetek elé, és remélem sokat tartogatnak a csillagok mind a 12 csillagjegy számára...

 

Kos gyerek (március 21 - április 20)

A Kos gyermek igazi kis energiabomba. Örökmozgó, vidám, lelkes és lendületes. Minden érdekli, mindenre kíváncsi, de semmi sem köti le hosszú távon a figyelmét.
A legkedvesebb játékai is csak ideig-óráig szórakoztatják, lelkesedése hamar alábbhagy. Éppen ezért célszerű olyan ajándékot vásárolni neki, amelyet nem sajnálunk, ha idejekorán a polcra, a megunt játékok közé kerül.

A kis Kos nagyon szeret mozogni, és remekül érzi magát a szabadban, ahol kedvére szaladgálhat, ám nem árt az óvatosság: jó, ha tudjuk, csemeténknek nem erőssége a fegyelem, és nagyon nehezen viseli a rendszabályokat. Puffog, duzzog, megsértődik a legjobb indulatú szülői figyelmeztetésen is - ha az épp a játék hevében éri. Az intelmeket sokszor meg sem hallja, és a büntetés lejárta után ugyanott folytatja a "tiltott" tevékenységét, ahol abbahagyta...mint aki meg sem hallotta, mit mondtak neki az imént.

A gyerekek között többnyire főnök. Nem kell külön biztatni arra, hogy a többieket irányítsa, megteszi magától is. Született vezető, aki akaratával és lelkesedésével nagy hatással van játszópajtásaira. Nem elveszett gyerek, így nem kell azon aggódnunk, hogy esetleg az erősebbek elnyomják vagy megfélemlítik. Ő az, aki mindig mindenhol hangot ad a véleményének - sokszor anélkül, hogy végig gondolná, mit is beszél.

Kép Kos szülött egyik legfőbb jellegzetessége, a türelmetlenség az iskolában jelent először problémát. A gyermeknek általában nem csak az iskola nyújtotta fegyelmezés, hanem a mozgásban való korlátozás (egész napos padban ülés) is nehézségeket okozhat. A tanulásban sem kitartó, ám nagy benne a versenyszellem, így ha esetleg egy-egy rossz jegy miatt lemarad, gyorsan az osztálytársai nyomába ered, és gyorsan behozza a lemaradását.

A Kos szülött gyakran osztályhangadóvá válik, és közösségi szelleme hamarosan a tanulmányi eredményeiben is megmutatkozik, pláne, ha otthon elismerik sikereit, és még több támogatást, dícséretet kap családjától.

A szülő sokat segíthet gyermekének, ha megpróbálja megfontoltságra és kitartásra nevelni. A különböző sportágak sokat lendíthetnek a gyermek fejlődésén: megtaníthatják arra, hogy az áhított jutalomhoz vezető út hosszú és rögös - ezért csak azok érhetik el, akik türelmesek és kellőképpen kitartók.

A Kos jelképvilága:
Uralkodó bolygója: Mars
Eleme: tűz
Fém: vas
Ország: Anglia
Drágakő: gyémánt
Kedvenc színe: piros
Növények: bogáncs, büdös gönye, galagonya, lonc

Bika gyerek (április 21 - március 21)

Kiemelten nagy igénye van a kedves szavakra, az érintésre és a dicséretre, de nagyon fontos, hogy a gyengédség mellett a kicsi jellemét folyamatosan pallérozzuk.

A Bika gyermek kissé magának való, így a szülők jól teszik, ha néha hagyják, hogy a kicsi a saját kis világában szöszmötöljön. A magány ugyanis egyes jegyeknek - s így a Bikáknak is - egyfajta relaxációt, pihenést jelent, nem elbújdosást vagy bánatot, ahogy sokan gondolják.

A Bikák egészen kicsi koruktól kedvelik a zenét. Adjunk csemeténk kezébe furulyát, triolát vagy bármilyen hangszert, amelyben ötömét leli, és hagyjuk, hogy elszórakoztassa magát, és önállóan megismerhesse új hangszerét.

A különféle kézműves foglalkozások is érdekesek lehetnek számára, ezért tanítsuk meg rajzolni, festeni, gyöngyöt fűzni, ragasztani. A játék élvezete fontos a gyermek számára, nem az újdonság. Minden kreativitást fejlesztő, szó szerint kézzel fogható hobbi-tevékenység érdekelni fogja, ezért érdemes szakkörökre, gyermeknapokra vinni a kicsit.

Neki nem jelent gondot az óvodai beilleszkedés, mivel higgadt, nyugodt, kiegyensúlyozott természet. Nem kezdeményez verekedéseket, nem irigy vagy hangoskodó. De akit szeret, azt szinte teljesen ki akarja sajátítani. És van egy-egy kedves játéka, esetleg csak egy kis plüssállat, amihez senki nem nyúlhat.

Azt is figyelembe kell venni, hogy csak a saját tempója szerint hajlandó csinálni mindent: az öltözködést, az evést, még a játékot is. Lehet, hogy ez olykor a felnőttek szemében lassúnak is tűnhet, pedig csak alapos, és amit egyszer megtanult, sosem felejti el.

Nagyon gazdag a képzelőereje, minden külső benyomás megérinti. A Bika a materiális világot jelképezi. Különösen fejlettek az érzékszervei. Érzékeny a hangokra, az illatokra, az ízekre. Ő nemcsak a szavakból ért, hanem a hangsúlyból, a mozdulatokból is. Azonnal megérzi, ha a szülei között valami nincs rendben. Mivel számára a legfontosabb a biztonság, minden olyan jel, ami ennek elvesztésére utal, még inkább befelé fordulóvá teszi.

Mivel rendkívül makacs, mindent el tud érni, amit akar. De a makacssága olykor a szülők idegeire is mehet, mert nagyon nehéz eltántorítani attól, amit a fejébe vett. Hiába bizonyítjuk be, hogy azt amit csinál, úgy nem lehet, addig nem nyugszik, amig személyesen meg nem győződik róla, hogy az a módszer tényleg rossz.

Az iskolában is otthon érzi magát, könnyen kezelhető gyereknek számít. Kedveli a szép ruhákat, könyveket, táskákat és a finom ételeket. A menzakoszt - amennyiben az otthonitól nagyban eltér - ilyen szempontból problémás lehet. Nehezen enged közel magához valakit, de akikkel barátságot köt, azokkal jó természetéből fakadóan életre szóló kapcsolatot ápolhat a későbbiekben.

A Bika jelképvilága
Uralkodó bolygója: Vénusz
Eleme: föld
Fém: réz
Drágakő: a zöld smaragd
Országa: Svájc
Kedvenc színei: rózsaszín, halványkék, zöld
Növénye: vadárvácska, százszorszép, vadrózsa, vadalma, gyűszűvirág, pipacs

Ikrek gyerek (május 22 - június 21)

Ő a született örökmozgó, csacsogó, fegyelemre szinte képtelen kisgyerek, akit csak és kizárólag szeretettel lehet nevelni. Nem szereti a rendet, a fegyelmet, a szabályokat és a csendet.

Be nem áll a kis szája, és akkor is kérdez, ha válaszol. Kíváncsisága kiapadhatatlan, mindenről mindent tudni szeretne. Nagyon kedveli a felnőttek társaságát, szívesen hallgatja az ő világukról szóló beszámolókat.

A játékait, és - néhány kivételtől eltekintve - szinte minden programot hamar megun, mivel a kitartás nem tatozik a legjellemzőbb tulajdonságai közé. Sok játékot egyszerre szeret játszani: egy kicsit itt, egy kicsit ott, és bár a legtöbb szülő ezt talán meg sem érti, ő mégis élvezi a "mindennel egy kis időt játszom, majd abbahagyom" című tevékenységét.

Nagyon okos, intelligens és rendkívül gyorsan tanul. Az Ikrek gyermekek tanulnak meg elsőként beszélni, hiszen a Merk*rnak köszönhetően nagy szükségük van a kommunikációra, hogy minél gyorsabban és könnyebben kifejezhessék magukat.

Azzal segíthetjük elő a fejlődését, ha megtanítjuk az alaposságra és az állhatatosságra. Mivel mindenben szívesen részt vesz, rajzolhatunk, festhetünk, építhetünk vele, s a játék során ő maga is megtapasztalhatja, milyen szép egy türelmesen, alaposan megrajzolt kép. Dícsérjük meg mindig a munkáját és biztassuk arra, hogy amibe belefogott, azt ne hagyja félbe. Ha tervünk nem válik be, akkor se csüggedjünk, hiszen az Ikrek gyermek ilyen: egyszerre több dologgal szeret foglalkozni, ami nem is baj, és a későbbiekben úgyis rájön, hogy vannak dolgok, amiket - ha tetszik, ha nem - be kell olykor fejeznünk.

Az óvodában ő a mókamester, humora és kedvessége miatt az óvónénik kedvence. Minden mókában benne van, szívesen fellép az ünnepségeken, és minden kisgyerek az ő barátja szeretne lenni. Könnyen barátkozik, csacsog, nevetgél és mindenkivel örömmel játszik.

Az iskolában ő a legokosabb, legjobb képességű gyerek, ám mivel a fegyelmezést és az egy helyben ülést nehezen viseli, nem biztos, hogy ő a legjobb tanuló is. Sok barátja van, gyorsan tanul, nyelvérzéke kiváló. Mindig kitalál valami igazán jó dolgot, kreatív ötleteivel kitűnik a többiek közül. Igazi könvmoly, de csak olyan könyveket olvas szívesen, ami érdekli - tehát nem a kötelező olvasmányokat. Könnyen felületes lehet a tudása is - ám ezt intellektuális képességeinek hála, rajta kívül nem sokan tudják.

Az Ikrek kevés embert és tevékenységet nem un, ezért problémái akadhatnak az iskolában, és később, majd felnőtt korában - kiváltképp, ha nem olyan munkát talál magának, ahol újra és újra érdekes információkra tehet szert.

Hajlamos a halogatásra, mivel minden kérdést ezer oldalról vizsgál meg, és addig nem lép semmilyen ügyben, amíg meg nem győzi önmagát. Vitás helyzetekben mindig ő a nyerő, szinte lyukat beszél a többiek hasába. A buták untatják, kedveli az egyenrangú, okos, és jól érvelő feleket.

Az Ikrek jelképvilága
Uralkodó bolygója: Merkur
Eleme: levegő
Fém: higany
Drágakő: achát
Ország: Anglia, Skócia, Írország
Szín: minden színhez, de különösen a sárgához vonzódik
Virágok: gyöngyvirág, levendula, mirtusz

Rák gyerek (június 22 - július 22)

Kedves, mosolygós, nagyon kellemes természetű kisgyerek, aki nagyon ragaszkodik a szüleihez, kiváltképp a mamájához. Őt nem kell fenyíteni, sarokba állítani, hiszen természetétől fogva jó.

Imádja a vizet, így az esti fürdetést a Halak gyerekekhez hasonlóan számára is külön öröm és mókázás. Saját kis vízi játékaival akár órákon át el tudna pancsikolni a vízben, hiszen ez az a közeg, amelyben igazán otthon érzi magát. Kép

Nagyon "anyás" és rendkívül érzékeny lelkű gyerek, aki hajlamos arra, hogy magában tartsa a bánatát. Türelem, szeretet, empátia és gyengédség - ezek a kulcsok a Rákok szívéhez.

Rajongásig szereti a meséket, és mivel nagyon élénk képzelőerővel bír, nem unja meg a tündérekről, angyalokról és csodás világokról szóló történeteket. A zenét is kedveli, és szívesen hallgat zenés meselemezeket, gyermekdalokat, mondókákat.

Kiskorától kezdve szeret jókat enni, örömmel próbálgatja az ízeket. A Rák gyerekek csak nagyon ritka esetben rossz evők. Inkább az jellemző rájuk, hogy ínyencek. De nem csak enni, hanem "főzni" is remekül tudnak. Érdemes nekik teret engedni a konyhában, és hagyni, hogy gombócot gyúrjanak, pogácsát szaggassanak, mézeskalács figurákat díszítsenek. Házias és szorgalmas gyerek, ezért számíthatunk rá, hogy boldogan részt vesz majd nem csak a konyhai előkészületekben, de az elpakolásban, mosogatásban és a seprésben is.

Lustává válhat, főleg, ha a szülei sokat hagyják tévét nézni. A heverészés nagymestere, aki a mesebeli kályhák oldalában szunnyadó macskákhoz hasonlóan akár az egész napját is el tudja visszintesen tölteni, anélkül, hogy megmozdulna. Ilyenkor számára érdekes programokkal lehet a "fészkéből" kicsalogatni. Ráripakodni, bántani nem szabad, mert csak felesleges lelki sérülést okozunk neki.

Óvodában, iskolában, új társaságban kezdetben félénknek mutatkozik, de attól, hogy kissé a háttérben van, valójában remekül érzi magát. Nem szabad szerepeltetni vagy szóvá tenni a visszahúzódását, mert ez csak méginkább zavarba hozza. Hagyni kell, hogy a saját tempójában ismerkedjen meg a kis játszópajtásaival és fedezze fel a környezetét. Okos, ügyes, kreatív gyerek, akiben sokkal több rejlik, mint amennyit megmutat magából.

A Rák jelképvilága
Uralkodó bolygója: Hold
Eleme: víz
Fém: ezüst
Drágakő: igazgyöngy
Kedvenc színei: füstszürke, ezüstkék
Virágok: vafű, tárony, kőtörőfű

Oroszlán gyerek (július 23 - augusztus 23)

Az Oroszlán gyermek eleven, nagyhangú örökmozgó, ám a látszat ellenére a nagy hang (és sörény) mögött általában sérülékeny lélek lakozik.

A játszótéren mindig elemében van, irányító jellem, gyakran csapatkapitány, aki sosem megy a szomszédba új ötletekért. Gyorsan és könnyen barátkozik, sok barátja van, és jól is érzi magát a közösségben. Jókedvű, beszédes, huncut gyerek, aki természeténél fogva mindenütt "élharcossá" növi ki magát.

Ő az, aki önként jelentkezik az oviban minden feladatra, szívesen szerepel, segít, tanít. Ha valamire nehezen lehet rávenni, akkor a hiúságán keresztül kell megközelíteni. Azt ugyanis nehezen tudja elképzelni, hogy lehet valami, amiben nem ő a tökéletes. Remek színészi hajlamokkal van megáldva. (Nem véletlen, hogy az előadóművészek közül olyan szép számmal kerülnek ki Oroszlánok.) Nemcsak a vendégek előtt produkálja magát szívesen, hanem minden olyan helyzetben, amikor valamit el akar érni. Nagyszerűen eljátssza a beteget, ha kényeztetést szeretne, az ártatlant, ha valami rosszat csinált. Ez persze nem azt jelenti, hogy csal. Ő (és a Kos) a legőszintébb jellem valamennyi csillagjegy közül. Nemcsak a saját igazáért harcol, hanem a társaiért is.

Kép Magabiztossága mögött azonban érzékeny lélek rejtőzik, aki nagyon nehezen viseli a gorombaságot vagy a durva kritikát. Képes arra, hogy belássa a hibáit, de nem mindegy, hogy mindezt féltéglaként vágjuk hozzá, vagy sztaniolpapírba csomagolva, kedvesen nyújtuk át neki. Nehéz meggyőzni, mivel nagyon határozott elképzelése van mindenről és mindenkiről.

Örömét leli minden játékos mulatságban, legyen az tánc, ének vagy zene. Színházban, bábszínházban, cirkuszban, állatkertben egyaránt remekül érzi magát. Boldog, ha a családja és a barátai körében lehet, ezért mindig rendezzünk neki születésnapi zsúrt.

Az iskolában általában fegyelmezett, jó tanuló. Fontos számára, hogy milyennek látják az osztálytársai és a családtagjai, ezért általában szép eredményeket szerez. A kudarctól írtózik, ezért igyekvő, szorgalmas és előrelátó.

Az Oroszlán jelképvilága
Uralkodó bolygója: Nap
Eleme: tűz
Fém: arany
Drágakő: rubin
Kedvenc színei: ragyogó színek
Virágok: sáfrány, körömvirág, boglárka, gólyahír

Szűz gyerek (augusztus 24 - szeptember 22)

Már egész kicsi gyerekként aggodalmaskodó és kritikus lehet. Lelke és modora kifinomult, jó megfigyelőképességgel és logikával van megáldva. Általában finom metszésű arca, vékony testalkata van. Nagyon okos, veleszületett intelligenciája sokszor kimagasló.

A Szűz nagyon éles látású. Olyannyira rátapint a dolgok lényegére, hogy a felnőtteket szemrebbenés nélkül zavarba tudja hozni anélkül, hogy érezné, mennyire igaza volt valamiben, amit - korából fakadóan - elvileg meg sem érthetne.

Gyorsan és választékosan beszél, lexikális tudása hatalmas. Jó kummunikációs képessége, fejlett intelligenciája és remek humora van. Csípős nyelve ellenére nagyon rosszul tűri, ha ő kerül pellengérre, és mások rajta köszörülik a nyelvüket. Végül persze mindig ő kerül fölénybe, és általában győztesként hagyja el a "csatateret".

Önmegfigyelésre, szorongásra hajlamos, ezt dícsérettel, szeretettel, beszélgetéssel ellensúlyozhatjuk. Tipikus "képzelt beteg", aki a legkisebb testi tüneti-elváltozást is nagyon nehezen viseli, és lelkileg összetöri a legegyszerűbb betegség is. A sport, a mozgás, az egészséges életmód sokat javíthat ezeken a problémákon, és hozzásegíti a gyereket ahhoz, hogy könnyebben kezelje a fel-felbukkanó betegségeket.

A Szűz gyerek kíváncsi, de sokkal óvatosabb és megfontoltabb, mint például az Ikrek gyerek. Ragaszkodik a családjához, otthonához és a barátaihoz - akkor érzi igazán jól magát, ha szerettei körében lehet. Lelkileg kissé labilis, de ez sokban függ a környezetében élő emberek hangulatváltozásaitól. Egy megbízható anyuka és egy erős kezű apuka mellett a kicsi megnyugszik, szorongása alább hagy.

Az óvodában sokszor koravénnek titulálják, pedig csak érettebb, okosabb, mint a többiek, és jól elszórakoztatja magát. Szereti a könyveket, a zenét és a felnőttek társaságát.

Általában rendes, és harmóniára törekvő. Zavarja a kosz és a foltos, rendetlen ruhák. A Szűz gyerekek kedvelik a csíkos, kockás és pöttyös anyagból készült öltözékeket, takarókat, lakberendezési tárgyakat.

Szívesen kirándul, utazik. Boldog, ha állatok közelében lehet. Kedveli a virágokat, növényeket és általában a természetet.

Az iskolában inkább a háttérben marad, de észbeli képességei folytán előbb-utóbb népszerűvé válik a többiek között. Iskolásként - bár jó tanuló - hajlamos a felelések, megmérettetések miatt a szorongásra. Aggodalmaskodik a versenyek, szereplések miatt. A szülő sokat segíthet neki, ha megtanítja, de nem zsarolja a pontossággal. Általában kitűnő tanuló, és kiváló nyelvérzékkel rendelkezik. Tornaórán is jeleskedik, szívesen sportol, és jó helyezésekkel végez.

A Szűz jelképvilága
Uralkodó bolygója: Merk*r
Eleme: föld
Fém: higany, nikkel
Drágakő: kalcedon
Kedvenc színei: zöld, sötétbarna
Virágok: színes virágok, csonthéjas termésű fák

Mérleg gyerek (szeptember 23 - október 23)

Békés, mosolygós, kiegyensúlyozott kisgyerek, aki akkor igazán boldog, ha a környezetében mindenki békében él egymással. A feszültséget, vitát, ordítozást nagyon rosszul viseli, nem tud mit kezdeni az agresszióval és a hangzavarral.

Határozatlan és félénk lehet, aki nehezen dönt, ha teljesen ráhagyják a választás terhét. Sokat segíthetünk neki, ha erősítjük az önbizalmát, és megtanítjuk neki, hogy nem minden ember olyan bájos és kedves, mint ő, de azért valahogy mindenki kezelhető.

Nem bírja az alakoskodást és a hazudozást, ezért kiemelten fontos, hogy mindig igazságosak és becsületesek legyünk vele, kiváltképp, ha több testvére is van. Kiváló diplomáciai érzéke van, és messziről megérzi, melyek a szülei gyengéi: ha valamit el szeretne érni, mindig a gyengébbhez, a könnyebben meggyőzhető félhez fordul, és végül - legyen az egy új jéték, egy kirándulás, vagy a büntetés elmismásolása - mindig eléri a célját.

A rendrakás és a takarítás nem erőssége a Mérleg gyerekeknek, és bár zavarja őket a rumli, annyira toleránsak magukkal szemben, hogy megbocsássanak egy kis rendetlenséget a szobájukban. Dícsérettel, szeretettel, apró jutalmakkal erősíthetjük a kicsiben a rend szeretetét.

A Mérleg gyerekek, kiváltképp a lányok már egész kis korukban fejlett ízlésvilággal rendelkeznek. Szeretik a szép és divatos ruhákat, a színes kiegészítőket, babás csatokat, ékszereket, bizsukat. Ők azok a kislányok, akik a legelőször bújnak bele a mama magas sarkú cipőjébe, és legelőször veszik fel a mama gyöngysorát. Óvodás koruktól rajongva figyelik édesanyjukat sminkelés közben, és mindig kérnek egy kicsit a paümjéből.

Humán tárgyakban, nyelvtanulásban könnyen és gyorsan érnek el jó eredményeket. Kreatívak, okosak, tehetségesek - de nem túl szorgalmasak, ha nem noszogatják őket eleget. A művészetek vonzzák, szívesen megy szüleivel színházba, kiállításokra. Mindenre nyitott, minden érdekli, mindenre kíváncsi.

A Mérleg jelképvilága
Uralkodó bolygója: Vénusz
Eleme: levegő
Fém: réz
Drágakő: jade
Kedvenc színei: rózsaszín, halványzöld, kék
Növények: harangvirág, kőris és nyárfa

Skorpió gyerek (október 24 - november 24)

Mozgékony, huncut, vidám kisgyerek, aki fáradhatatlanul kérdezősködik a világ nagy és számára még ismeretlen dolgai felől. Intelligens és nagyon jó emberismerő. Egy pillantásával képes a lélek titkos mélységeibe látni.

Különösen sok szeretetet és figyelmet igényel a nevelése, hiszen a hagyományos nevelési elvek, a büntetés, a szigor és a fegyelmezés olyan számára, mint a falra hányt borsó. Nem töri meg a büntetés, viszont egy életre megjegyzi és elraktározza a sérüléseit, amit egyszer - lehet, hogy csak évtizedekkel később - ilyen vagy olyan formában visszaad...

Nem vigyáz a játékaira és a szobájára, és ha testvérében vagy játszópajtásaiban partnerre talál, kedvét leli a rombolásban. A törés-zúzás azonban számára nem céltalan rongálás, sokkal inkább a dolgok szerkezetének megértésére irányuló játékos módszer (amit a szülei általában a legkevésbé sem élveznek.)

Kedves, mély érzésű, éles észjárású gyermek, aki maga választja ki azokat az embereket, akikkel szívesen beszélget vagy játszik. Titkait csak a szívéhez legközelebb álló családtagjainak árulja el, de nekik sem mindent. Hiába a faggatózás, hiába a kérlelés, az ő titkos kis ajtója a világ elől örökre zárva marad.

Az oviban, bár verekedős, gyorsan csapatkapitány lehet. Mindenkit irányít, befolyásol és reguláz. Mindezt azonban olyan bájjal és humorral teszi, hogy a legtöbb kispajtása büszkeséget érezhet azért, hogy az ő barátja lehet. Ha veszekedés vagy verekedés tör ki, csak ő győzhet, akár az "élete árán is". Számára a legapróbb nézeteltérés is "vérre megy", és ha valamilyen csoda folytán mégsem ő győz, egy életre megsértődik és nem felejt.

Öntudatos, zárkózott, ragaszkodó. Ha baja van, nem nyafog, nem panaszkodik, csak visszavonul a saját kis világába. Hazudni nem lehet neki, azonnal észreveszi, ha valaki nem őszinte vele.

Szereti a titokzatos könyveket, sárkányokról, kincsekről, misztikus lényekről szóló meséket, filmeket és történeteket. Az iskolában általában jó tanuló, bár untatja a kommersz oktatás és a korlátokat sem viseli jól. Ha otthonról kellő "útravalóval" indítják útnak, sokra viheti. Ellenkező esetben igazi bajkeverő válhat belőle: nevetve bolondot csinál a tanáraiból, és felforgatja az osztály minden sarkát.

A Skorpió jelképvilága
Uralkodó bolygója: Plútó
Eleme: víz
Fém: vas, acél
Drágakő: opál
Kedvenc színei: sötétvörös, gesztenyebarna
Növények: geránium, rhododendron

Nyilas gyerek (november 23 - december 21)


Erős egyéniségű, elszánt gyermek, aki ritkán tud fegyelmezetten és csendesen viselkedni. Nagy szeretetigénye van, amelyet rendre kifejezésre is juttat.

Ha nem következetesen nevelik, könnyen kezelhetetlenné válik. Nehezen kötik le hosszú távon a játékai, ilyenkor nyűgös vagy ingerült lehet. A fiúk sok esetben "rontó Pálok", akik nem törődve azzal, hogy melyik játékuk mennyibe került és mennyire új, szívesen törnek-zúznak, ha épp semmi más elfoglaltság nem köti le a figyelmüket. Célszerű olyan játékokkal és foglalkozásokkal lekötni a figyelmét, amelyre ő maga kíváncsi, így elkerülhető a rongálás.

Nagyon kommunikatív és eszes gyerek, aki egész álló nap csak beszélne és kérdezne a felnőttektől. Saját korosztálya sokszor untatja, az idősebb gyerekekkel azonban szívesen játszik. Csacsog-fecseg, sosem ül csendesen a sarokban.

Az óvodában központi szerepet tölt be, igazi közösségi ember, aki mindig kapható egy kis mókára. Kedves és figyelmes, új ötleteivel vezéregyéniséggé nőheti ki magát. Veszekedni nagyon nehéz vele, hiszen csak ő győzhet, más igazát csak nagyon nehezen fogadja el.

Az iskolában okos, figyelmes és többnyire jó tanuló, bár a szorgalommal komoly gondjai akadhatnak. Ha valami nem érdekli, képtelen koncentrálni és lelkesen küzdeni, hacsak az elére eredményei nem motiválják kellőképpen.

Szeret a szabadban lenni: sportolni, kirándulni, utazni, s ez nagyon jót tesz mind a fizikai, mind a mentális egyensúlyának.

A Nyilas jelképvilága
Uralkodó bolygója: Jupiter
Eleme: Tűz
Fém: ón
Drágakő: topáz
Kedvenc színei: bordó, bíborvörös, sötétkék
Növények: a gyermekláncfű, szegfű, tölgyfa

Bak gyerek (december 22 - január 20)

Ő a nagy küzdő, aki - rendíthetetlen kitartásának és energiájának köszönhetően - már egész kiskorában csodás sporteredményeket ér el. Hisz a céljaiban és önmagában, ezért általában el is éri azt, amiről más csupán álmodozik.

A Bak gyermek komolyabbnak tűnhet társainál, hiszen szűntelen célokat és feladatokat tűz ki maga elé. Gondolkodó lény, aki korához képest éles látásmóddal és realitásérzékkel rendelkezik. Mindenről és mindenkiről véleménye van, nagyon jó emberismerő.

Rendkedvelő, fegyelmezett gyerek, aki kellő szigor és biztonságos családi háttérben érzi jól magát. Boldog, ha a szülei büszkék rá, és ezt hangoztatják is, a Bak gyereknek ugyanis nagy szüksége van a világ elismerésére és csodálatára. Megdolgozik a sikerért, de a dicséretet is elvárja.

Nagy spóroló, aki sosem vesztegeti el haszontalan dolgokra a pénzét. Gyűjtöget egy nemesebb célért, vagy egy konkrét dologért, és nagyon szívesen végez el a háznál extra zsebpénzért külön házimunkákat, ugyanis büszkeséggel tölti el a munkájáért kapott honorárium.

Mérsékelten társaságkedvelő. Igazán otthon, a saját kuckójában, a maga könyvei, játékai és bútorai között érzi igazán jól magát. Gyorsan és sokat olvas, rendkívül jó a memóriája, ezért könnyen tanul. Szeret zenét hallgatni és dokumentumfilmeket nézni. A szobájában makulátlan rend van, a kosz és a rumli idegesíti. Szívesen takarít és rendezgeti a saját portáját.

Az akaraterő bajnoka, nem ismer lehetetlent. Sokat ad mások véleményére, ezért az iskolában kínosan ügyel arra, hogy ruhája, viselkedése és bizonyítványa egyaránt makulátlan legyen. Észbeli kvalitásainak és kitartásának hála jó tanuló.

A Bak jelképvilága
Uralkodó bolygója: Szaturnusz
Eleme: föld
Fém: ólom
Drágakő: ametiszt, türkiz
Kedvenc színei: méregzöld, szürke, fekete, barna
Növények: borostyán, árvácska, vadárvácska

Vízöntő gyerek (január 21 - február 18)

Ösztönös gyerek, aki egyéniségével kilóg a sorból. Kedveli az állatokat, a természetet, a szabadságot. Nehezen tűri a korlátokat és a szigorú nevelési elveket, ezért szüleinek sok álmatlan éjszakátKép  okozhat.

Magának való gyerek, aki órák hosszat képes magányosan eljátszani a szobájában. Társaságban is jól szórakozik, de olykor szüksége van az egyedüllétre. Nem jó emberismerő, és mivel szívesen barátkozik, sokszor csalódik kis pajtásaiban, amikor rájön, hogy valójában nem is olyanok, mint amilyennek ő látta őket.

Világmegváltó ötletei vannak, ezért jót teszünk vele, ha bevonjuk valamiféle karitatív munkába, vagy arra ösztökéljük, hogy a zsebpénzét terveire vagy humanista álmaira fordítsa.

Gyorsan és könnyen teremt kapcsolatot, és minden érdekli, ami a normálistól eltérő. Jól kiigazodik az élet útvesztőiben, és sok mindenbe belevág. Az óvodában sokan csodabogárnak tartják, ám így is nagyon sok barátja van, hiszen különleges ötletei és meglátásai könnyen magával ragadja a többi gyereket.

Mindig jobb akar lenni, igyekszik magát, a gyengeségeit megváltoztatni. Ha tehetné, a világot is megváltaná, és már gyermekként politikai álmokat kerget. Lázadó természet, de mindig jó ügyekért harcol. Nagyon jó vagy nagyon rossz tanuló lehet attól függően, mennyire korlátozzák álmaiban és fejlődésében. A szigorú, rugalmatlan iskolákat nem neki találták ki.

Rendkívül kommunikatív, ötletes, kreatív, eszes gyerek. Magaviseletével gondok adódhatnak, ha céljai falakba ütköznek. Nem tiszteli az idősebbeket, vitázni egyenrangú félként szeret.

A Vízöntő jelképvilága
Uralkodó bolygója: Uránusz
Eleme: levegő
Fém: alumínium
Drágakő: akvamarin
Kedvenc színei: acélkék, türkiz
Növények: orchidea

Halak gyerek (február 19 - március 20)

Álmodozó, érzékeny, barátságos kisgyerek, aki legszívesebben mindig a családi fészek melegében ülne. Nagyon nagy szeretetigénye van, és nagyon tud szeretni.

Könnyen megbántódik, ilyenkor teljesen bezárkózik, és napokig a fájó sebeit ápolgatja. Idealista, ezért könnyű becsapni. Mindenkiről jót feltételez és mindenkihez nyitott szívvel áll. Csalódások és idő kell ahhoz, hogy rájöjjön, nem mindenki olyan, mint ő és a szerető szülei.

Társaságban, óvodában kezdetben félénk, visszahúzódó, de amint megszokta az új helyet, gyorsan beilleszkedik és nagyon sok barátot szerez. Mindenki szereti, mert kedves, mosolygós, jó gyerek, akivel sosincs semmi baj. Sokat segíthetünk neki azzal, ha növeljük az önbizalmát.

Kedveli a kézműves foglalkozásokat, legyen az rajzolás, ragasztás,Kép  gyöngyfűzés vagy varrás. Kreatív és remek kézügyességgel rendelkezik. Szívesen készít ajándékokat és örömmel adja mindenét oda azoknak, akiket szeret. Jószívű és előzékeny. Segít a bajba jutott kis társain, és meghallgatja az elesetteket.

Fejlett humorérzéke van és rendkívül intelligens. Az őszinteség nem az erőssége. Számára egy kis füllentés nem egyenlő a hazugsággal, csupán - bizonyos helyzetekben - az empátia része.

Gazdag fantáziavilágának köszönhetően örömét leli a mesekönyvekben, meselemezekben és a gyerekszínházakban. Szereti a zenét, a természetet, a kirándulást és az állatokat.

A Halak jelképvilága
Uralkodó bolygója: Neptunusz
Eleme: víz
Fém: platina, ón
Drágakő: holdkő
Kedvenc színe: halvány tengerzöld
Növények: tavirózsa, fűzfa
Tetszett a cikk? Ajánld másoknak is!

 

Örülök, hogy végigolvastad! :)

            

                                         7.oldal

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.